Nästa framträdande

På palmsöndagen, den 24 mars, kl 16 har vi äran att få uruppföra en Matteus-passion av B. Tommy Andersson.

Maria Magdalena Kammarkör och orkester

I förordet till körpartituret skriver tonsättaren bland annat:

     "Detta är en Matteuspassion på latin, det vill säga ett påskoratorium som återberättar historien om Jesu lidande och död (passionshistorien) som den återges i Bibeln av evangelisten Matteus.

     Sedan några år bor jag en stor del av min tid i Rom, där det finns fler än 900 kyrkor. Även i vår moderna tid har religionen en tydlig närvaro i 'den eviga staden'. Jag älskar att bege mig till de äldsta kyrkorna, såsom San Giovanni in Laterano eller Santa Maria in Trastevere från 300-talet, Santa Sabina och Santa Maria Maggiore från 400-talet, eller San Lorenzo fuori le mura från 500-talet. När jag är där lyssnar jag in rummet och musik kommer till mig.

     Tyvärr finns det idag inte mycket musikliv utöver mässan i den italienska katolska kyrkan i Rom, men för mig känns det som att dessa fantastiska rum kräver musik för att komma till liv, musik som också kan berätta om den tro som är orsaken till kyrkornas tillkomst. En dröm föddes om att skriva en passon som inte går i J. S. Bachs fotspår, men som i ekumenisk och tidlös anda är tänkbar såväl i en protestantisk kyrka som i de historiska katolska helgedomarana i Rom."


Till denna konsert i S:ta Maria Magdalena krävs biljett,

som du kan köpa online här.

Du kan också köpa biljetter hos vaktmästaren när kyrkan är öppen.

Kommande konserter

                                                  


Ni kan ibland se och höra oss också i digitala gudstjänster på Maria Magdalena församlings Facebook-sida.
Gudstjänster